вівторок, 21 червня 2016 р.

7 сайтів для тих, хто тільки починає вивчати англійську мову


Кажуть, що добрий початок – це вже половина справи. Якщо ви – новачок, який тільки нещодавно поринув у світ вивчення англійської мови, то ця стаття саме для вас. Аби зробити ваше навчання більш різноманітним, прискорити підвищення рівня та допомогти тим, хто бажає додатково займатись самостійно, я підібрала декілька цікавих сайтів.



Навички, які можна покращити: Vocabulary, Listening, Grammar

Куди податись за англійською, як не до сайту самого BBC? Нехай вас не лякає складність аутентичних матеріалів, адже цей розділ сайту розроблений спеціально для починаючих вивчати мову британської королеви: він переведений українською та російською мовами, в нього нескладна навігація та багато відео-матеріалів, спрямованих на вивчення «живої» мови, яку дійсно використовують у спілкуванні та на телебаченні. Головна особливість, звісно, - уроки англійської із теленовин BBC, які спеціально уповільнені задля кращого їх розуміння та супроводжуються поясненнями нових та потенційно складних слів. 

Навички, які можна покращити: Grammar, Vocabulary
Сайт спрямований покращити ваш рівень граматики та словникового запасу, підходить як новачкам, так і більш досвідченим у вивченні мови людям. На головній сторінці вам потрібно вибрати рівень, який вас цікавить. Для починаючих – це blue та red. Особливість та своєрідний недолік сайту полягає у відсутності його україномовної адаптації, тобто орієнтуватися доведеться самостійно. Якщо ви бажаєте розібратись у якійсь конкретній граматичній чи лексичній темі, впевніться, що ви знаєте як саме назва теми звучить англійською. Далі – ви знайдете все необхідне: пояснювальні таблиці, приклади, вправи та відео-презентації, що зрозумілі навіть для стартерів. 

Навички, які можна покращити: Listening, Vocabulary, Reading, Grammar
Цей ресурс призначений для тих, хто хоче нестандартно підійти до питання вивчення мови та трохи відпочити від граматичних вправ. Тут ви знайдете цілу купу статей на основі популярних фільмів та серіалів. Кожна така стаття супроводжується відео-матеріалами, детальними розборами та перекладами діалогів головних героїв та навіть вправами, спрямованими на «закріплення» нових слів. Що може бути більш захопливим, аніж повністю зрозуміти уривок із улюбленого Хоббіта мовою оригіналу? Тут ви також знайдете окремі статті, присвячені тим чи іншим граматичним аспектам, розбір популярних англомовних пісень та корисні поради щодо вивчення мови. 

Навички, які можна покращити: Grammar, Vocabulary, Listening, Reading

Напевно, відоме багатьом англійське левеня одразу підкорить вас великим розмаїттям завдань та системою, за якою працюють ці «джунглі». Ви можете не тільки встановити свій рівень знань, але й вказати бажаний, а також строки, у які вам потрібно його досягнути. Це – справжня гра, де ви слідкуєте за своїм прогресом та отримуєте рівні за виконання завдань: граматичні правила, картки зі словами, вправи на швидкість та тренування пам’яті, відео матеріали та інше. Проте, сайт буде дійсно корисним лише для новачків, адже на більш високих рівнях половина завдань платна.

5. Youplay 
Навички, які можна покращити: Vocabulary, Spelling 
Якщо ви шукаєте щось менш системне, аніж попередній ресурс, але все ж таки хотіли б вивчити щось нове розважаючись, тобто у ігровій формі, спробуйте Youplay. Цей сайт пропонує нам добре відому із дитинства гру у пошук слів: перед вами таблиця заповнена літерами, список слів праворуч та лімітований час аби знайти і відмітити усі слова в таблиці. Ця гра добре тренує пам'ять, звертає вашу увагу на правильне написання слів. Єдиний помітний недолік – відсутність перекладу та транскрипції слів, тут доведеться допомагати собі самостійно (наприклад, за допомогоюwww.lingvo.ua)

6. Grammarly  
Навички, які можна покращити: Writing
Для тих, хто вже намагається використовувати англійську за межами класу, стане у нагоді цей ресурс. Це безкоштовна програма, що встановлюється у вашому браузері та покращує ваші writing skills. Де б ви на залишали повідомлення англійською – чи це соціальна мережа, електронна пошта, форум чи будь-який інший сайт – встановлена програма виправляє більш ніж 250 видів помилок та пропонує синоніми згідно до контексту. Серед незначних недоліків: працює лише у браузері Chrome та вимагає реєстрацію. 
Навички, які можна покращити: Grammar, Vocabulary, Listening, Reading
Ще один сайт, що намагається поєднати приємне та корисне. На початку вам запропонують пройти невеликий тест, щоб встановити рівень англійської та тезаурус, тобто словниковий запас. Далі сайт пропонує безліч засобів вивчення нових слів та обіцяє, що за умови щоденних занять, словниковий запас виросте у рази. Серед цікавих особливостей сайту: відео-словник, що підкріплює слова уривками із популярних серіалів. Останні тут можна дивитись і у їх повній версії, що супроводжується подвійними субтитрами: російською та англійською. Недолік: деякі функції сайту платні. 
Сподіваюсь, що кожен новачок у світі вивчення англійської знайшов у цій статті щось корисне для себе та свого рівня знань. Пробуйте, ризикуйте, розвивайтеся та пам’ятайте: не помиляється лише той, хто нічого не робить. 

1 коментар:

Станислав сказав...

на самом деле ваприантов с изучением и стартом в обучении именнон английскому сейчас в сети очень много, но выбрать что то действительно стоящее скаждым годом становится все тяжелее, но мне в данном случае помог курс https://englishpapa.ua/ на котором я мог не только изучить основные темы языка, но и начать практиковать его, и с каждым новым уроком стал говорить все более уверенно и практично