середа, 1 лютого 2017 р.

Трішки роздумів про вчителя

Кожного разу задаюся питанням перед уроком: "Як зацікавити учнів?" Це, напевне, проблема кожного сучасного педагога. Я працюю вчителем вже 11 рік, але кожний раз іду в клас, ніби вперше. Хочу дати денкілька порад, як себе налаштуватися перед уроком, щоб дарувати дітям не тільки знання і вміння, але і позитив та бажання вчитися.



Для успішної діяльності вчитель повинен добре знати теорію і методику свого предмета, уміти працювати з різними дітьми. Тому я ніколи не зупиняюсь на досягнутому, стараюсь стежити за змінами у системі реформування освіти, намагаюсь бути прикладом для дітей в усьому.
Сучасний учитель зобов’язаний створювати щось нове у своїй особистій системі табрати успішні атрибути в інших представників педагогічного колективу. Сучасність - це бути в курсі останніх розробок в освітній сфері. Сучасність — це прагнення і бажання вчителя використовувати нові технології та активно впроваджувати їх у свою систему навчання. Сучасність — це і прогресивні погляди на глобальні проблеми суспільства і соціального життя, так як вчитель працює не тільки над розвитком конкретних умінь і навичок учня, але також і над їх адаптацією в нашому складному неоднозначному світі.
Учитель не може не володіти такою рисою, як прагнення до творчості. Будь-яке застосування уяви і нестандартний підхід у будь-якій діяльності не тільки по-справжньому зацікавлюють людей, але і допомагають досягти більш високих результатів. У своїй діяльності намагаюся підтримувати і розвивати творчі здібностісвоїх учнів. Для розвитку творчих здібностей сучасних учнів вважаю, що необхідно використовувати інноваційні методи та технології у навчанні.
Реалізувати особово-орієнтований підхід у навчанні, забезпечити  індивідуалізацію і диференціацію навчання з урахуванням здібностей дітей та їх рівня знань мені допомагають такі сучасні педагогічні технології , як навчання у співпраці, проектна методика, використання нових інформаційних технологій, Інтернет – ресурсів.
Абсолютно переконана, що зацікавленість у своїй роботі, наполегливість та щира любов до дітей допомагають досягати поставлених цілей.

Немає коментарів: